bekijk deze mooie fotoreportage van één van onze klanten !

 

 

ONTDEK HET MOOIE UMBRIË

een fietstocht van 8 of 10 dagen  

 

Deze reis biedt een leuke combinatie van kunst, natuur en cultuur aan en het mooie, landelijke en gastvrije Umbrie kan het best rustig op de fiets verkend worden.

In het gevarieerde landschap, waar bruisende bergstoompjes en riviertjes rustig doorheen kabbelen, wisselen kleurige valleien zich veelvuldig af met glooiende, groene heuvels, die bedekt zijn met eeuwenoude eikenbossen, olijf– en wijngaarden. Maar er wordt natuurlijk meer aangeboden dan de rust van de natuur, want u passeert middeleeuwse stadjes, die u terugvoeren naar een ver verleden, met kronkelende straatjes en levendig pleintjes.  

Het pelgrimsstadje Assisi, trots gebouwd tegen de flank van de Monte Subasio, is zeker een hoogtepunt op deze reis, maar niet te versmaden is zeker ook Perugia met zijn statige stadspaleizen, interessante musea, oude kerken en gezellige winkelstraten.

 

 

 

 

 

 

Programma

Dag 1

Individuele aankomst in Assisi

Uw hotel ligt op 900m vanaf in het oude centrum van de stad. Bij vroege aankomst is het zeker de moeite waard om Assisi alvast te verkennen. Het pelgrimsstadje, waar vele monumenten verbonden zijn aan het leven van de heiligen Franciscus en Clara, staat op de Unesco-lijst van werelderfgoed. Er is dan ook verschrikkelijk veel te zien.

 

Dag 2

Assisi-Spello- Montefalco - Bevagna - Torgiano  (68 km)

Over een golvend landweggetje door zilverkleurige olijfgaarden bereikt u het middeleeuwse Spello. Ook hier is het weer heerlijk slenteren door de kleine trapstraatjes en steegjes opgefleurd met kleurige bloemen en planten. Eens per jaar wordt de stad versierd met prachtige bloemmozaïeken en Spello wordt dan ook heel toepasselijk 'Stad van de Bloemen' genoemd. U doorkruist de vallei en dan gaat het omhoog naar het mooie Montefalco, dat erg bekend is vanwege zijn uitstekende, dieprode Sagarantino wijn. Het stadje biedt een mooi uitzicht over de vallei en in de franciscaner kerk, nu een museum, zijn prachtige 15e en 16e eeuwse fresco's te zien. Een welverdiende afdaling brengt u naar Bevagna, dat een mooi plein heeft met maar liefst twee romaanse kerken. U overnacht in Torgiano.

 

Dag 3

Torgiano - Perugia - Torgiano (34 km)

Een korte fietstocht brengt u naar de provinciestad Perugia. U begrijpt dat er in deze historische belangrijke stad verschrikkelijk veel te zien is: renaissance paleizen, vele musea en kerken, maar ook gezellige drukke winkelstraten met uitstekende restaurantjes.

U kunt natuurlijk ook een vrije dag houden in Torgiano, waar een interessant wijn- en olijfmuseum is. U kunt er ook heerlijke wijnen proeven, want Torgiano ligt in een bekend wijngebied.

 

Dag 4

Torgiano-Passignano (53 km)

Een mooie tocht door een heuvelend landschap brengt u naar het vierde meer van Italiê, het Trasimeense meer. U overnacht in het badplaatsje Passignano. Wanneer u hier vroeg aankomst zou u nog met de boot naar het bewoonde eiland, Isola Maggiore, kunnen gaan.

 

Dag 5

Passignano - Umbertide (46 km)

Een klim met mooie uitzichten over het meer brengt u naar Castel Rigone. Over een heuvelkam door ongerepte natuur bereikt u Umbertide met zijn statige 16e eeuwse toren. Het plaatsje ligt in de vruchtbare Tibervallei.  Uw hotel is een country hotel met zwembad buiten Umbertide.

 

Dag 6

Umbertide - Gubbio (56 km)

Vandaag volgt u de Carpina vallei en voor wie een extra klimmetje wil maken, kan het ommuurde plaatsje Montone bezoeken, dat boven de vallei uittorent. Ook Pietralunga is een verassend stadje waar u een welverdiende pauze in kunt lassen. Het einddoel van vandaag is Gubbio, een ander hoogtepunt van deze fietsreis, dat op een hoogvlakte ligt. Er is veel te zien in deze stad van stadspaleizen. Een bezoekje waard is ook het klooster S.Ubaldo dat op 827m. hoogte ligt en dat te bereiken is met een kabelbaantje. 

 

Dag 7

Gubbio - Assisi (57 km)

Deze laatste dag biedt weer een mooie tocht over een bergkam met verbazingwekkende uitzichten over valleien en bergtoppen. Assisi en het indrukwekkende franciscaanse klooster ziet u al van verre liggen. Nog even omhoog en via het stadscentrum bereikt u het hotel waar uw tocht begonnen is.

 

Dag 8

Vertrek na ontbijt

 

 

 

 

 

10 daagse / 9 nachten tocht

 

 

 

 

U kunt er ook voor kiezen om deze reis te verlengen.  U heeft dan een extra rit naar Spoleto, waar u een nacht in het middeleeuwse centrum verblijft en een extra nacht in Passignano aan het Trasimeense meer. Hier kunt u een mooie tocht rond het meer maken of wellicht de eilandjes, Isola Maggiore en Isola Polvese bezoeken. De 10 daagse tocht ziet er als volgt uit:


 

1. aankomst in Assisi

2. Assisi - Spoleto (58 km)

3. Spoleto - Torgiano (64 km)

4. rondrit naar Perugia (34 km) of rustdag 

5. Torgiano - meer van Trasimeno (53 km)

6. rondrit meer van Trasimeno (55 of 64 km) of rit naar Cortona (54 km)

7. Passignano - Umbertide (46 km)

8..Umbertide - Gubbio (56 km)

9. Gubbio -  Assisi (57 km)

10.vertrek

 

 

 

Het pakket van deze fietsvakantie omvat:

  • overnachtingen met ontbijt in goede *** sterren hotels (upgrade naar de deluxe hotels of halfpension is mogelijk)

  • bagagetransport

  • gedetailleerde routebeschrijvingen in het nederlands en kaartmateriaal (ook gps tracks beschikbaar). 

  • tijdens de fietstocht kan uw auto op de omheinde parkeerplaats van het eerste hotel blijven staan. 

  • nederlandstalige assistentie 

  • pre-tourinformatie

  • route briefing op avond van aankomst

 

Periode

dagelijks het gehele jaar door (beste periode april tot november) 

Niveau 3

Heuvellandschap met dagelijkse afstanden van 35-65 km. Fietservaring en goede lichamelijk conditie is nodig. De routes volgen rustige, landelijke asfalt- en gravelwegen. Beduidende niveauverschillen. Niet geschikt voor kinderen onder 13 jaar

Prijs p.p.2019

8 daagse toer: in twee pers.kamer met ontbijt  € 605,00

8 daagse toer: éénpersoonskamer met ontbijt     € 740,00

8 daagse toer: alleenreizend met ontbijt    € 795,00

8 daagse toer: 3e pers. in driepers. kamer met ontbijt     € 375,00

8 daagse toer: halfpensionstoeslag  € 140,00

10 daagse toer: in twee persoonskamer met ontbijt     € 725,00

10 daagse toer: éénpers. kamer met ontbijt     € 895,00

10 daagse toer: alleenreizend met ontbijt    € 950,00

10 daagse toer: 3e pers. in driepers. kamer met ontbijt     € 470,00

10 daagse toer: halfpensionstoeslag   € 183,00

fietsverhuur mogelijk (e-bike, hybride of racefiets), extra overnachtingen en gratis tracks voor gps 

 

 

 

Stuur ons een email wanneer u het uitgebreide programma wilt ontvangen !

Zie ook de reis 'FIETSEN IN UMBRIA' (niveau 2)